India – planuri pe mai departe

Gata, incepand de maine nu mai avem nici un fel de program, nici o data prestabilita, nimic. Trebuie numai sa anungem in New Delhi pe 21 Decembrie – in rest, libertate frate. Mai avem o gramada de locuri si orase pe care ne dorim sa le vedem dar nimic nu-i musai – nici chiar Taj Mahal. De aici incolo mergem cum ne duce drumul. Cata vreme exista chai si motoparta merge, tot inainte.

India - planuri pe mai departeAm invatat (sper) cateva lectii bune si deja am renuntat la o parte din bagaj, deci ar trebui sa fim mai eficienti. Cateva idei de urmat:
– plecat cat mai devreme posibil, 6 este bun, 7 este deja tarziu (dap, de dimineata)
– ocolit cu aproape orice pret orasele mari – pana acum nu ne-am simtit cu adevarat bine in nici unul, spre deosebire de orasele mici, in plus ca sa traversezi un oras mai rasarit pierzi si mai bine de o ora, mai ales la orele de varf (9 dimineata si 5-6 seara)
– cautat cazare din timp, incepand cam cu ora 4, si musai in orasele mici, ne-turistice
– desfacut cat mai putin din bagaje seara, ajuta la impachetat dimineata
– oprit fix cand ne e foame/sete/buda, etc, elimina din frustrarile de la cautat cazare 😉
– mai putin Booking si mai multa orientare locala (dificil, dupa cum spuneam indicatiile indienilor sunt sublime dar…)
– comunicat mai bine unul cu celalt in ce priveste trasele
Ii dam inainte, urmeaza Goa cu trecere prin Mysore (speram, functie de trafic).

PS – Scris pe 18 Noiembrie 2014

Sharing is caring...

Marian

Pasionat de calatorie, scris, mers pe munte, pe bicicleta sau cu motocicleta, ma caracterizeaza nelinistea mai mult decat orice altceva. Din acest motiv ajung sa scriu mai rar decat imi doresc, dar cum suntem cam putin pe acasa, scriem cand si cum apucam. La urma urmei conteaza in primul sa ai despre ce scrie, nu?

You may also like...

3 Responses

 1. radu p says:

  North Goa nu cred ca e impresionanta – decat daca va place Neptun si Mamaia :P. Old Goa merita, dar asa, de dimineata pana seara (ajunge). Un tur la spice plantation suna cam turistic, dar pana la urma e mega-interesant (eventual se poate cupla cu Old Goa in aceeasi zi). Evitati Panjim, singurul lucru care merita e un cartier vechi portughez care arata interesant, in rest… nu. South Goa – recomand cu caldura. Agonda si Palolem. Mai ales Agonda. Unde incercati (eu as zice chiar rezervati) Jardim a Mar, au si pagina de FB… noi ne-am indragostit de locul ala, si ar fi singurul pt care ne-am intoarce in Goa. Have fun.
  PS: Mersi pentru VXR. Debut cu dreptul. O sa vezi:)

 2. vulupe says:

  Cu placere ;).
  Ce intelegi prin North Goa? Ce orase/plaje?

 3. Radu P says:

  Baga, Anjuna, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.