Dusi la scoala – de iarna

A fost putina liniste aici pe blog in ultima perioada, dar zau ca nu am stat degeaba intre timp. Dupa ce am reusit sa trecem cu bine si intregi prin proiectia de saptamana trecuta (si mai pregatim una mai corporate pentru colegii de la birou), am reusit sa iesim oleaca si la zapada. Acum cateva saptamani am insotit echipa de la Flo Adventure si am redevenit scolari. Nu chiar pe bancile scolii, dar nici departe: Scoala de iarna a echipei Flo Adventure a fost o ocazie excelenta sa invatam cu ce se manaca muntele si iarna (raspuns: cu floralac, dar mai multe detalii vedeti in poze mai jos, altceva nu va pot spune :P).

Retezat 2015 - Scoala de iarna - Flo Adventure - @Dusi.ro

Cu ajutorul (si mai ales spre distractia) echipei de instructori am facut cate putin din:

mers de tura in grup, in conditii de iarna

escaladat pante abrupte cu ajutorul pioletului tehnic

– exercitii de cautare si salvare victime in caz de avalansa

tehnici de mers pe ghetar, cu salvare / retragere din crevase

escalada / catarare pe gheata

exercitii de salvare ale victimelor in conditii de iarna si de noapte

– alergare in stafeta / suveica la peste 2.000 de metri altitudine

– teorie si exercitii pentru acordarea primului ajutor

– si altele, inclusiv multa voie buna

Mai multe nu va povestesc, va spun doar ca Lucia, instructoarea noastra “draga”, s-o gandit ca este un bun test pentru prima simulare de salvare sa se ascunda… in brad. Mai exact, a sarit din poteca in brad, cat sa nu lase urme. Ii drept, o platit cu stat in brad pret de fo jumatate de ora, noaptea, pe ninsoare, dar si noi am cautat-o ca bezmeticii. Ce uameni, dom’le, ce uameni…

Cate ceva din frumusetea rezervatiei Retezat sper sa puteti gasi si in pozele de mai jos. Ne-am preumblat prin: Carnic, cabana Gentiana, Bordu lui Toma, valea Pietrele si imprejurimi.

PS – ne-a placut asa de mult incat deja am revenit o tura in aceeasi zona, dar revenim cu detalii putin mai tarziu ;).

 

Sharing is caring...

Marian

Pasionat de calatorie, scris, mers pe munte, pe bicicleta sau cu motocicleta, ma caracterizeaza nelinistea mai mult decat orice altceva. Din acest motiv ajung sa scriu mai rar decat imi doresc, dar cum suntem cam putin pe acasa, scriem cand si cum apucam. La urma urmei conteaza in primul sa ai despre ce scrie, nu?

You may also like...

1 Response

  1. 22/09/2016

    […] multa vreme dar cumva am facut ce n-am facut si abia de curand am ajuns la fata locului, noroc cu scoala de iarna. Ne-o placut insa atat de mult incat dupa nici doua saptamani ne-am si reintors, de data asta numai […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.