Tura de Februarie

Astazi am avut de sarbatorit doua evenimente: sfarsitul de Februarie (cu o vreme de Aprilie tarziu), si extinderea echipei dusi.ro cu un nou membru. Ne-am echipat cu un inlocuitor pentru defunctul Fujifilm XF1, cel care ne-a lasat in drum, dupa 2-3 zile de India.
Ii spunem bun venit lui Oly – adica Olympus OM-D E-M10, pe numele lui de fabrica. Dincolo de numele asta atat de complicat de-mi aduce aminte de Enigma din “The Imitation Game”, este de fapt o bijuterie de camera care mi-am mancat deja aproape 3 saptamani cu cautari, alegeri, incercari si testari, ratari si tot asa. Ce este cel mai important este ca de acum incolo avem o camera pe care ne putem intradevar baza (sper!) si, pentru ca in ce ma priveste nimic nu este simplu, a venit “la pachet” cu o poveste si-un prieten nou. Sper sa-i avem alaturi cat mai mult de aici incolo, atat camera cat si noul nostru prieten intr-ale fotografiei.
Dar sa revin la tura de astazi – o planuiam de ceva vreme dar pana acum n-am reusit sa leg tot circuitul. Plecare din Floresti (adica din fata casei), apoi Bucium (Manastur) si: Faget, cabana Faget, casele Micesti, poiana si vraful Peana, varful Magura, sat Salicea, manastirea Tauti, Floresti si inapoi acasa. In total ~30Km, facuti in ~7 ore. Traseul detaliat se gaseste aici: http://runkeeper.com/user/vulupe/activity/519704832. In planul initial era inclusa si Cetatea Fetei din Floresti dar pe final ne-a prins oboseala asa cam lasat-o pentru o alta ocazie.
O tura pe care o recomand cu caldura clujenilor (sau oricum are vreme pentru o astfel de iesire). Are de toate: poteca prin padure, dealuri, poiene faine, cele doua varfuri cele mai inalte din zona, satuce faine si cateva case de vacanta de asemenea. Bonus: in afara de un singur loc, nu exista caini pe traseu.
Si daca tot l-am mentionat pe Oly, noul nostru partener, cam astea au fost rezultatele primei noastre colaborari. Pana pe la jumatatea zilei nu prea m-am prins cum si de unde se fac setarile importante, dar la pauza de pranz l-am mai butonat oleaca si deja era mai bine. Mai pe final am gasit si un filtru superb, de care is tare incantat. Asa ca o sa-l tot abuzez pe viitor :D.

 

Sharing is caring...

Marian

Pasionat de calatorie, scris, mers pe munte, pe bicicleta sau cu motocicleta, ma caracterizeaza nelinistea mai mult decat orice altceva. Din acest motiv ajung sa scriu mai rar decat imi doresc, dar cum suntem cam putin pe acasa, scriem cand si cum apucam. La urma urmei conteaza in primul sa ai despre ce scrie, nu?

You may also like...

3 Responses

  1. Calin Nitu says:

    Sa va traiasca! Cand dati de baut? 😛

  1. 22/09/2016

    […] bine comentariile voastre in acest sens ;). Sa nu uit: intre timp ne-am mai obisnuit reciproc cu Olympus-ul din dotare plus ca am invatat putina editare – sper sa se simta, de preferat in bine. La […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.