Antrenamente pentru Nordkapp sau “plimbarea mielului”

Tura moto Apuseni - Dusi.ro

Tura moto Apuseni – Dusi.ro

Daca tot am avut parte de-o vreme neasteptat de buna, hopa sus sa testam ultimele modificari la mobra – si mai ales pe noi, ca pana acum nu am apucat o turica mai lunga cu vaca cea noua. Asa ca am sarit repede in echipament (cat mai este din el, revin si pe tema asta cu povesti si detalii cat de curand) si da-i bice. Traseul propus: Cluj-Napoca – Garbau – Vistea – Nadaselu – Romanasi – Zalau – Bodia – Ciucea – Negreni – Bucea – Bulz – Remeti – barajul Dragan – Lunca Visagului – Poieni – Bologa – Sacuieu – Rachitele – Dealu Botii – Balcesti – Belis – Rasca – Dangau Mare – Capusu Mare – Cluj-Napoca. Adica fo’ 8 ore si jumatate pe drum si fo’ 320 Km, adunati. Bafta de vreme aproape ideala, doar putin s-or incruntat norii la noi pe dupa-masa. Trafic spre zero, mai ales avand in vedere traseele mai putin conventionale alese :D.

Traseele sunt de poveste, mare parte cu asfalt bun si foarte bun (si pe alocuri deloc), inguste si cu trafic redus la minim. Traverseaza dealuri, vai, fanete, lunci, doua lacuri de acumulare (Dragan si Belis), cate o sa ici si colo, cu vremea potrivita is genul de drumuri de pe care n-ai iesi cat ii ziua de lunga.

PS – la plecare asta-mica voia sa stie daca traseul include numai astfalt. Dupa ce i-am zis ca “in mare” da, a ales ea varianta de traseu Zalau – Bodia – Ciucea – unde, mai ales pe final, asfaltul este doar o amintire foarte vaga :P.

 

Mai clar, cam asa ne-o fost ziua:

Sharing is caring...

Marian

Pasionat de calatorie, scris, mers pe munte, pe bicicleta sau cu motocicleta, ma caracterizeaza nelinistea mai mult decat orice altceva. Din acest motiv ajung sa scriu mai rar decat imi doresc, dar cum suntem cam putin pe acasa, scriem cand si cum apucam. La urma urmei conteaza in primul sa ai despre ce scrie, nu?

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.