Din Rusia, cu (mult) noroc

Si de data asta termenul de noroc nu are legatura nici cu bautura, nici cu minerii. Dupa ce ne-am trezit intr-un zen total, cu o zi intreaga la dispozitie pentru un drum scurt si teoretic fara probleme, no ca or inceput :D.

Prima a fost ca intr-o bucata de nici 50 de Km am salutat atatia motociclisti de ma durea, la propriu, mana stanga. Mno, asta clar ca nu-i problema ca atare, dar stati ca vine. Motivul nenumaratilor bikeri a fost un mega festival anual tinut in Narva, Estonia si dedicat, in mod evident, bikerilor. Din Rusia si Estonia, cateva mii. N-am prins festivalul dar i-am vazut pe drum, la plecare: multi nene, multi.

Cu mobra la coada la programare, vama Estonia - Rusia - dusi.ro

Undeva pe tabela apare si numarul nostru – nesperat, la acel moment…

Dar sa revenim – dupa ce am ajuns zambareti nevoie mare pe la ora 12PM la vama, relaxati ca deh, Duminica fiind, nu ne asteptam la mare trafic, vamesul ne intoarce in oras unde trebuia achitata o taxa. Mno, cam aiurea sa nu poti plati la fata locului dar asta e, regula locului, executam. Gasim locul, ne punem la o coada de cateva persoane, toti bikeri, si ajung la casa. OK, zice casierul, va pot programa intre 10 si 11. Dupa care, la privirea mea de bovina anesteziata, devine mai explicit: intre orele 22 si 23… Hopaaaa, stai nenea ca nu-i chiar asa, noi azi trebuie sa ajungem in Sankt Petersburg, io nu dorm pe drum. Deci hai cu Solutia. Parlamenteaza el cu colegul si zice ca gata, are una: ocoliti voi cam toata Estonia, ca mai avem o vama prin partea de sud. Numa’ fo 200 de Km pana acolo, da macar nu va trebuie rezervare. Mda, 200 X 2, 400 de Km bonus, cadou de plecare. Plus inca vreo 200 pana in Sankt Petersburg, era deja trecut de pranz, deci maxim NU.

Granita Estonia - Rusia, pe ploaie - dusi.ro
Rezultatul: pana la urma “rezervarea” era cumva consultativa, daca insistai putin se putea trece in timp record. Asa ca la ora 2 eram deja trecuti de granita. Noroc ca-s berbec capos si insistent :D.

PS – taxa cu pricina este in cuantum de 2,5EURO. No comment…

PS2 – fix la granite rusa ne-o ajuns din urma o mama de ploaie #cudetoate :D. Asa ne-am pus “chilotii” la uscat, cu prima ocazie :P.

Echipamentul moto la uscat, Ust-Luga, Rusia - dusi.ro

PS3 – Sankt Petersburg-ul este de vis si o meritat tot efortul 😀 😀 😀

Sharing is caring...

Marian

Pasionat de calatorie, scris, mers pe munte, pe bicicleta sau cu motocicleta, ma caracterizeaza nelinistea mai mult decat orice altceva. Din acest motiv ajung sa scriu mai rar decat imi doresc, dar cum suntem cam putin pe acasa, scriem cand si cum apucam. La urma urmei conteaza in primul sa ai despre ce scrie, nu?

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.