Trollstigen, Geiranger, Aurdal – Norvegia – video

Trollstigen sau drumul trolilor este un soi de Trasfagarasan romanesc. Cel putin asa il lauda lumea. Amu eu zic ca nu e musai chiar asa. E drept ca e spectaculos, dar e mai mic – sunt doar vreo 11 curbe in ac de par, cu o inclinatie de 10%. Cum il urci ai in stanga si in dreapta cate o cascada (drept e ca Transfagarasanul nu e incadrat de ape curgatoare), dar ajungi cam repejor in varf.

Geiranger este unul din locurile din Patrimoniul Mondial UNESCO; e un satuc care se afla la capatul fjordului Geirangerfjorden. Exista un loc amenajat de unde poti sa casti ochii la maretia fjordului inconjurat de stanci inalte, asemanator cu Panorama de pe drumul de Poiana din Brasov.

Drumul de la Atlantic Ocean Road pana in Aurdal e spectaculos de la un capat la altul; nu pot sa spun ca am vazut frumos, am mai mers putin si apoi am mai gasit niste frumos. Nu, nene. Tot traseul a fost de vis. Iar partea dinainte de Aurdal, care e un sat pe marginea unui alt fjord imens, a fost uau. Uau cu zapada si mini-ghetari si pe stanga si pe dreapta. Un relief alpin de toata minunea. Mi-a inghetat mie mana pe GoPro si pe Olympus,  dar nici ca-mi venea sa le opresc.

Adina

Obsedata de toate soiurile de zambete. Si de oameni. Sunt (inca) un copil care calatoreste prin lume si prin vietile altora; iubesc plimbarile si vorbesc mult. Povestesc despre motoare, biciclete, trekking si escalada prin munti, experiente si patanii de pe drumurile batute, iubirea pentru mari si oceane, poate despre concerte, dar sigur despre drumuri - indiferent de mijlocul de transport ales.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.