Retezat de Octombrie

Chiar daca in ultima vreme am scris aproape exclusiv despre turele moto, a nu se crede ca altceva nu mai stim face. Nu de alta dar, de fapt, turele moto is mult mai rare decat ar parea. Ocupa mai mult timp cu planificarea, ii drept, dar de-a lungul anului iesim mai des pe alt fel de ture. Cum ar fi pe munte ;).

Numai de curand am dat o fuga repejor in muntii nostri dragi, sa ne bucuram de mult prea scurta vreme in care toamna isi arata culorile. Asa ca am incropit in graba urmatorul traseu:

Ziua 1:
Carnic – cabana Pietrele, 1,5 ore
– cabana Pietrele – saua Lolaia – vf. Lolaia – vf. Retezat 5,5 ore, 1.000m diferenta nivel, marcaj banda galbena
– vf. Retezat – saua Retezat – vf. Bucura I – saua Bucura – lac PietreleGentiana, 5 ore, 575m diferenta nivel, marcaj banda galbena pana la vf. Bucura I, apoi continua banda rosie pana in saua Bucurei si apoi banda albastra pana la Gentiana

Harta si alte detalii pe Runkeeper.

Ziua 2:
– cabana Gentiana – Taurile din Valea Reasaua Zanoagalacul Gales – Carnic, 8.5 ore, diferenta de nivel sub 500m, cruce rosie de la Gentiana, continua cu triunghi galben (spre dreapta) pana la Taurile din Valea Rea, apoi triunghi rosu (spre stanga) pana la intersectarea cu traseul cabana Pietrele – Carnic

Harta si alte detalii pe Runkeeper.

In pozele adunate de Adina, spre disperarea camerei care o avut cateva contacte foarte apropiate cu stanca, s-o vazut cam asa:

Sharing is caring...

Marian

Pasionat de calatorie, scris, mers pe munte, pe bicicleta sau cu motocicleta, ma caracterizeaza nelinistea mai mult decat orice altceva. Din acest motiv ajung sa scriu mai rar decat imi doresc, dar cum suntem cam putin pe acasa, scriem cand si cum apucam. La urma urmei conteaza in primul sa ai despre ce scrie, nu?

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.