Tura moto Muntenegru si Croatia: a doua zi, Serbia

Sa continuam dara seria: Romania, Serbia, Muntenegru, Croatia, Bosnia si Hertegovina, Serbia, Romania.

A doua zi, Serbia: trecut granita pe la vama Naidas, Dunarea pe la Smederevo, apoi Cacak, Uzice, Nova Varos, Prijepolje si hop in Muntenegru, via vama de la Kumanicka. In Muntenegru ne-am oprit chiar la intrarea in parcul national Durmitor, pe malul raului Tara, numai la fix sa admiram focul de padure.

PS – si ce aici incolo am si scapat de codul rosu de canicula, sub care am fost inca de cand am plecat de acasa. Cea mai mare temperatura “oficiala”: 43 de grade Celsius, pe un termometru public, nu mai stiu in care oras dar cred ca eram pe undeva prin Serbia. Noroc de povetele motocicliste, stiam de tehnica cu echipamentul ud, ceea ce ne-a crescut considerabil sansele de supravietuire: la fiecare oprire udam pana la saturatie cagula, tricou, pantaloni. Si tare bine era… o perioada :P.

N-am inteles de ce, in atat de multe comentarii citite, Serbia este considerata foarte plata, plictistoare si buna numai de tranzit. Pe noi ne-o dus GPS-ul pe niste drumuri absolut superbe, numai printre dealuri, vii si livezi, de poveste. Imi pare inca si acum rau ca n-am oprit sa ne infruptam din livezile care ne-au iesit in cale…

Si poze, sa nu ne batem gura degeaba (is mai multe pagini, deci spor la click-ait):

Sharing is caring...

Marian

Pasionat de calatorie, scris, mers pe munte, pe bicicleta sau cu motocicleta, ma caracterizeaza nelinistea mai mult decat orice altceva. Din acest motiv ajung sa scriu mai rar decat imi doresc, dar cum suntem cam putin pe acasa, scriem cand si cum apucam. La urma urmei conteaza in primul sa ai despre ce scrie, nu?

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.